Ciasto:
25 dag margaryny
1,5 szklanki cukru
3 łyżki kakao
5 łyżek wody
cukier waniliowy
4 jajka
1,5 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
50-70 dag sera
10 dag masła
4 jajka
1 szklanka cukru
Do dekoracji:
kokos
Sposób wykonania:
Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy zagotować i gotować jeszcze 5 minut. Ostudzić. Odlać pół szklanki masy do dekoracji. Dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia, pianę ubitą z białek i wszystko razem wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm.
Ser zmielić. Masło utrzeć dodając porcjami jajka, cukier i ser. Masę wyłożyć na surowe ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut w temperaturze 180-190 °C.
Ostudzić i polać odlaną masą i posypać kokosem.
Smacznego.
Kategorie
- Na Obiad
- Impreza
- ciasta
- Domowe
- Szybkie Danie
- Kurczak
- Na Piątek
- Dukan
- Sałatka
- Z serem
- przystawki
- Boże Narodzenie
- Z wołowiny
- makaron
- drożdżowe
- Losoś
- Przetwory
- Ryba
- Jajka
- pieczarki
- Grill
- Sos
- Zupa
- deser
- z makiem
- Indyk
- Naleśniki
- Ryż
- Veggie
- Z resztek:)
- surówka
- Do wyprobowania
- Jak Piec
- Pieczywo
- Pierogi
- Placki
- Porady
- Wyroby
- Z Cielęciny
- Śniadanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz