piątek, 4 kwietnia 2008

Zrazy z pieczarkami i boczkiem w sosie grzybowym

Zrazy z pieczarkami i boczkiem w sosie grzybowym
Składniki (główne)
Mięsko (szynka, schab)
Pieczarki
Boczek wędzony
Przyprawy
1 sos grzybowy w proszku
Mięsko (szynka, schab) pokroić w plastry i dość cienko porozbijać, przyprawić sola i Vegeta żeby trochę mięsko przeszło ( u mnie stało tak przez cała noc w lodówce)
Część pieczarek pokroić i podsmażyć (ale nie spiekać)
Na kawałek wcześniej przygotowanego mięsa kładziemy 1 plasterek boczku i podsmażone pieczarki, zawijamy żeby nic nie wypadło. Spinamy wykałaczkami
Wszystkie zrazy obtaczamy w mące i podsmażamy
W ty czasie przygotowujemy sos
Woda, liść laurowy, Vegeta, czerwona papryka ( w proszku), cebula, 1 marchew(ja akurat zapomniałam dodać) pieczarki ( surowe pokrojone w plasterki)
Jak to wszystko się pogotuje dopiero wrzucić te dewolaje żeby się nie za bardzo rozgotowałyJ
Pod koniec ja dodałam 1 sos w proszku żeby był bardziej grzybowy aromat. I troszkę mąka zagęściłam.
Ja podawałam z pieczonymi ziemniaczkami i surówka


SMACZNEGO!

Brak komentarzy: