Przepis na konkurs
„głodne kawałki”
Skrzydełka z
indyka faszerowane borówkami
·
2 duże skrzydełka z indyka (bez lotki)
·
60 dkg czerwonej borówki
·
2 łyżki masła
·
1 średnia cebula
·
½ suchej bułki kajzerki
·
½ szkl. mleka
·
½ szkl. bulionu drobiowego
·
Przyprawy: sól i pieprz, olej do smarowania
·
½ szkl. cukru
Przygotowanie:
Indyk:
Połowę borówek
(30dkg) przesypać łyżką cukru i odstawić na pół godziny. Skrzydełka z indyka
umyć i delikatnie filetować starając się nie poprzecinać skóry.
Sos z borówek: pozostałe borówki,
½ szkl. wody i ½ szkl. cukru gotować aż całość zgęstnieje i woda odparuje.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz