Składniki
2 szklanki mleka w proszku(nie granulowanego)
- pół szklanki wody
- szklanka cukru
- 3 łyżki kakao
- kostka margaryny
- 3 paczki herbatników
Przepis
Do garnka wrzucamy margarynę, wsypujemy cukier oraz kakao, wlewamy wodę i zaczynamy podgrzewać. Cały czas mieszamy aż do pojawienia się pęcherzyków, wtedy zdejmujemy z gazu i czekamy, aż stanie się niezbyt ciepłe, ale też nie zimne. W międzyczasie kruszymy herbatniki. Gdy już będzie miało odpowiednią temperaturę, wsypujemy mleko i zaczynamy porządnie mieszać:), przez dobrych kilka minut, następnie wrzucamy herbatniki i mieszamy dalej(lepiej użyć drewnianej łyżki, bo można wygiąć), a następnie przelewamy do wyłożonej papierem foremki.
1 komentarz:
Brawo dla pierwszego odważnego:)
Prześlij komentarz