Składniki
3 kg buraczków
1/2 kg papryki czerwonej
4 duże cebule
1/2 szkl octu
1/2 szkl oliwy
1/2 szkl cukru
2 lyzki soli
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
Buraki ugotować w łupinach, będzie to trwało ok. 1 godz. Ostudzić, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę także.
Wszystkie składniki włożyć do garnka, wlać ocet, oliwę, wsypać sól i paprykę w proszku.
Wszystko zagotować. Gotować ok. 5 minut.
Gorące włożyć do słoika. Zakręcić i pasteryzować 10 min
Kategorie
- Na Obiad
- Impreza
- ciasta
- Domowe
- Szybkie Danie
- Kurczak
- Na Piątek
- Dukan
- Sałatka
- Z serem
- przystawki
- Boże Narodzenie
- Z wołowiny
- makaron
- drożdżowe
- Losoś
- Przetwory
- Ryba
- Jajka
- pieczarki
- Grill
- Sos
- Zupa
- deser
- z makiem
- Indyk
- Naleśniki
- Ryż
- Veggie
- Z resztek:)
- surówka
- Do wyprobowania
- Jak Piec
- Pieczywo
- Pierogi
- Placki
- Porady
- Wyroby
- Z Cielęciny
- Śniadanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz