Składniki | Przepis |
szklanka śmietany 12% 3-4 łyżki majonezu łyżeczka musztardy 2 łyżki kaparów 6 pieczarki w occie 3 korniszony 2 jaja na twardo sól, biały pieprz | Śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą. Dodać pokrojone w kostkę jajka i jeszcze drobniej posiekane pieczarki, kapary, korniszona. Przyprawić solą, pieprzem. Sos jest najlepszy do galarety z kurczaka, pstrąga czy samych warzyw. Biały pieprz jest po to, by nie było widać w sosie czarnych drobinek, jeśli nie masz go w domu, dodaj czarny pieprz albo, jeśli wolisz łagodny smak sosu, pomiń ten składnik. Ilość składników można dowolnie zmieniać w zależności od własnego smaku. |
Kategorie
- Na Obiad
- Impreza
- ciasta
- Domowe
- Szybkie Danie
- Kurczak
- Na Piątek
- Dukan
- Sałatka
- Z serem
- przystawki
- Boże Narodzenie
- Z wołowiny
- makaron
- drożdżowe
- Losoś
- Przetwory
- Ryba
- Jajka
- pieczarki
- Grill
- Sos
- Zupa
- deser
- z makiem
- Indyk
- Naleśniki
- Ryż
- Veggie
- Z resztek:)
- surówka
- Do wyprobowania
- Jak Piec
- Pieczywo
- Pierogi
- Placki
- Porady
- Wyroby
- Z Cielęciny
- Śniadanie
niedziela, 28 października 2007
Sos do mięs, ryb i galaret
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz