Składniki | Przepis |
0,5 kg twarogu 0,5 kg mąki 1/2 kostki masła 1/2 szkl. cukru 3 jajka 1 proszku do pieczenia cukier puder do posypania olej do smażenia | Ser przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce i ze wszystkich składników zagnieść ciasto.W razie potrzeby (a ciasto raczej będzie sie kleić) dosypać mąki.Następnie rozwałkować ciasto na placki grubości 0,5 cm i wycinać za pomocą szklanki i kieliszka krążki z dziurką. Wrzucać na gorący tłuszcz i smażyc na złoto-brązowy kolor,wykładać na bibułkę lub papierowy ręczniczek.Posypać cukrem pudrem. Z własnego doświadczenia nie polecam używać gotowych twarogów mielonych,gdyż pączki tracą twarogowy smak (ser z wiaderek jest zbyt drobny). |
Kategorie
- Na Obiad
- Impreza
- ciasta
- Domowe
- Szybkie Danie
- Kurczak
- Na Piątek
- Dukan
- Sałatka
- Z serem
- przystawki
- Boże Narodzenie
- Z wołowiny
- makaron
- drożdżowe
- Losoś
- Przetwory
- Ryba
- Jajka
- pieczarki
- Grill
- Sos
- Zupa
- deser
- z makiem
- Indyk
- Naleśniki
- Ryż
- Veggie
- Z resztek:)
- surówka
- Do wyprobowania
- Jak Piec
- Pieczywo
- Pierogi
- Placki
- Porady
- Wyroby
- Z Cielęciny
- Śniadanie
poniedziałek, 25 lutego 2008
Placki serowe
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz