poniedziałek, 25 lutego 2008

Schab po cygańsku

Schab po cygańsku


SkładnikiPrzepis
8 kotletów ze schabu,
3/4 kg marchwi,
1/2 kg cebuli,
ew. pieczarki i ziemniaki
30 dkg sera żółtego,
3 lyzki majonezu,
sół, pieprz, vegeta
Schab lekko rozbić (mniej niż na tradycyjne kotlety schabowe), przyprawic solą, pieprzem, wegetą. Marchew pokroić w plasterki, cebulę w półplasterki. Na dnie brytfanny (nie trzeba smarować tłuszczem) ułożyć grubą warstwę marchwi,(ziemniakow, pieczarek) następnie cebuli i na końcu schab. Potem ułożyć drugą, cieńszą warstwę marchwi i cebuli; posypać startym serem. Wierzch posmarować majonezem. Piec ok 2 godz. przykryte folią aluminiową, 1/2 godz. bez folii.

Brak komentarzy: