Schab po cygańsku |
Składniki | Przepis |
8 kotletów ze schabu, 3/4 kg marchwi, 1/2 kg cebuli, ew. pieczarki i ziemniaki 30 dkg sera żółtego, 3 lyzki majonezu, sół, pieprz, vegeta | Schab lekko rozbić (mniej niż na tradycyjne kotlety schabowe), przyprawic solą, pieprzem, wegetą. Marchew pokroić w plasterki, cebulę w półplasterki. Na dnie brytfanny (nie trzeba smarować tłuszczem) ułożyć grubą warstwę marchwi,(ziemniakow, pieczarek) następnie cebuli i na końcu schab. Potem ułożyć drugą, cieńszą warstwę marchwi i cebuli; posypać startym serem. Wierzch posmarować majonezem. Piec ok 2 godz. przykryte folią aluminiową, 1/2 godz. bez folii. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz