Szarlotka "Futti-Frutti"
Składniki:
5 jajek
3 szkl. maki
1 i1/2 szkl. cukru
1 kost. margaryny
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki maki ziemniaczanej
pokrojone jabłka(lub potarte na tartce do marchewki) lub inne powidła lub świeże owoce niezbyt słodkie. Do jablek mozna dodac cynamon
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Z żółtek polowy szklanki cukru maki wymieszanej z proszkiem i tluszczu zagniatamy ciasto.
Dzielimy na 3 części. Dwie zamrażamy. Ubijamy sztywna pisane z białek. Wciąż ubijajac dodajemy szklanke cukru i make ziemniaczana.
Nie zamrozonym ciastem wylepiamy blache, zapiekamy chwile w piecu wykladamy owoce, nastepnie starte na sartce zamrozone ciasto, zakiekamy, na to piane a na koniec 3 czesc ciasta, rowniez starta na tartce. Pieczemy okolo 30-40 min w temp 180 st. (az zrobi sie zlota) Po wystudzeniu posypac cukrem pudrem.
Kategorie
- Na Obiad
- Impreza
- ciasta
- Domowe
- Szybkie Danie
- Kurczak
- Na Piątek
- Dukan
- Sałatka
- Z serem
- przystawki
- Boże Narodzenie
- Z wołowiny
- makaron
- drożdżowe
- Losoś
- Przetwory
- Ryba
- Jajka
- pieczarki
- Grill
- Sos
- Zupa
- deser
- z makiem
- Indyk
- Naleśniki
- Ryż
- Veggie
- Z resztek:)
- surówka
- Do wyprobowania
- Jak Piec
- Pieczywo
- Pierogi
- Placki
- Porady
- Wyroby
- Z Cielęciny
- Śniadanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz