czwartek, 28 sierpnia 2008

Jagodowe czekoladowe Muffinki

1 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju lub miękkiego masła
1 mały cukier waniliowy
1 jajko
2 szklanki maki
1/3 szklanki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1 cup szklanka jagód lub i cząstki czekolady

Rozgrzać piekarnik do 205st C. Miserem wymieszac mleko olej cukier waniliowy i jajko. Do polaczenia sie skladnikow. W oddzielnej misce wymieszać make, cukier proszek do pieczenia i sol. Wlać mleczna mieszankę do maki wymieszać łyżka! az sie polacza skladniki, maja byc grudki, mieszac tylko tyle zeby maka byla mokra, Dodac jagody i czekolade, Delikatnie wymieszac. Napelniac foremki do 2/3 wysokosci. Piec 20 - 25 min lub do momentu jak beda zloto-brązowe. przepis wystarcza na 12 malych lun 6 jumbo muffin'ek. Do foremek dobrze jest uzyc papierkow(papitotek)

Brak komentarzy: