Składniki:
ziemniaki gotowane okolo 0,5kg
1 jajko
sol
Maka pszenna 2/3 szkl
0,5 kg pieczarek,
2 łyżki masła
średnia cebula,
1 łyżka śmietany
sos pieczarkowy w proszku
Przygotowanie:
Ziemniaki zmielić lub dobrze podusić dodać jajko trochę soli i make. Wyrabiać do uzyskanie jednolitej masy, jak będzie się kleić dodać maki tak żeby dało się formować placuszki.
Placuszki smażyć na oleju.
Podawać z sosem pieczarkowym
Sos:
w rondlu rozgrzać masło wrzucić pieczarki. Ja puszcza sok dodać cebule, Podgotować wlać pól szklanki wody.
W miseczce rozrobić sos pieczarkowy z 1/2 szkl. wody dodać śmietanę dobrze rozmieszać. Wlać do pieczarek gotować do 2-3 min.
Kategorie
- Na Obiad
- Impreza
- ciasta
- Domowe
- Szybkie Danie
- Kurczak
- Na Piątek
- Dukan
- Sałatka
- Z serem
- przystawki
- Boże Narodzenie
- Z wołowiny
- makaron
- drożdżowe
- Losoś
- Przetwory
- Ryba
- Jajka
- pieczarki
- Grill
- Sos
- Zupa
- deser
- z makiem
- Indyk
- Naleśniki
- Ryż
- Veggie
- Z resztek:)
- surówka
- Do wyprobowania
- Jak Piec
- Pieczywo
- Pierogi
- Placki
- Porady
- Wyroby
- Z Cielęciny
- Śniadanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz