poniedziałek, 23 lutego 2009

Chicago Style Dog Salad



Składniki:
Pol malej białej kapusty
pól czerwonej papryki
pól czerwonej cebuli
3 korniszony
2 pomidory pokrojone w kostkę i odsączone na papierze
łyżeczka kopru posiekanego(może być mrozomy)
8 parówek
Sos:
3 łyżki majonezu
2 łyżki miodu
3 łyżeczki musztardy sarepskiej lub innej trochę ostrej( nie miodowej)
sol pieprz do smaku.

Przygotowanie;
Kapustę pokroić drobno, paprykę w cieniutkie paski tak samo cebule, Ogorki i pomidory w kostke. Wszystkie warzywa wymieszać. Parkowki podsamzyc na oleju ciage mieszajac az uzyskaja zloy kolor, Odsączyć na papierze.

W oddzielnej misce wymieszać składniki sosu. Następnie wymieszać z warzywami. Posypac parowkami na gorze nie mieszać. Smacznego.