

Quesadilla (kasedija)
Farsz 1
0,7 kg gotowanej wołowiny
0,5 kg kapusty kiszonej gotowanej 30 min z listkiem i zielem angielskim(można dodać suszone grzybki)
1 cebula
Wołowinę i kapustę(grzybki) zmielić. Pokroić cebulkę w kostkę podsmażyć na oleju, dodać zmielony farsz. Przyprawić do smaku, sola pieprzem i magii w płynie. Dobre do barszczu i nie tylko.
Farsz 2
ser żółty tarty
pierś z kurczaka pokrojone w drobna kostkę, przyprawiona( gotowana lub smażona)
Przygotowanie quesadilla
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Delikatnie podsmażyć placek. Przewrócić. Na jedna polowe włożyć przygotowany wcześniej farsz. Nakryć 2 polowa placka. Przysmażyć. Przewrócić. Gotowe!

Wersja z kurczakiem:

1 komentarz:
A jak zrobić placek?
Prześlij komentarz