Do pieczeni - kluski francuskie, łazanki z pieczarkami, piure ziemniaczane ubite na puch (nie żałujmy śmietanki i masła).
Do pieczonego drobiu oraz do sznycli, medalionów i wszelkich mięs smażonych sauté - ziemniaki krokiety ziemniaczane.
Do zrazów zawijanych - kluski śląskie, kasza krakowska zacierana jajkiem ugotowana na sypko.
Do dań orientalnych - kuskus ugotowany na bulionie, pilaw naturalny z mieszanki białego i dzikiego ryżu,makaron ryżowy z chińskimi grzybami lub boczniakami.
Kategorie
- Na Obiad
- Impreza
- ciasta
- Domowe
- Szybkie Danie
- Kurczak
- Na Piątek
- Dukan
- Sałatka
- Z serem
- przystawki
- Boże Narodzenie
- Z wołowiny
- makaron
- drożdżowe
- Losoś
- Przetwory
- Ryba
- Jajka
- pieczarki
- Grill
- Sos
- Zupa
- deser
- z makiem
- Indyk
- Naleśniki
- Ryż
- Veggie
- Z resztek:)
- surówka
- Do wyprobowania
- Jak Piec
- Pieczywo
- Pierogi
- Placki
- Porady
- Wyroby
- Z Cielęciny
- Śniadanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz