Składniki:
4 kg ogórków gruntowych, obranych i pokrojonych na 1 cm kawałki
6-8 ząbków czosnku, przeciśniętych przez praskę
1 szklanka cukru
1 (niepełna) szklanka octu 10%
1 szklanka oleju słonecznikowego (niepełna)
4 łyżki soli
2 papryczki chilli, drobno pokrojona lub 4( ja dalam 8, K. jest happy) łyżeczki chilli w proszku
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki z wyjątkiem ogórków, dokładnie ze sobą wymieszać. Zalać ogórki, odstawić w chłodne miejsce na noc. Przełożyć do dziesięciu 0,5 litrowych słoików.
4 kg ogórków gruntowych, obranych i pokrojonych na 1 cm kawałki
6-8 ząbków czosnku, przeciśniętych przez praskę
1 szklanka cukru
1 (niepełna) szklanka octu 10%
1 szklanka oleju słonecznikowego (niepełna)
4 łyżki soli
2 papryczki chilli, drobno pokrojona lub 4( ja dalam 8, K. jest happy) łyżeczki chilli w proszku
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki z wyjątkiem ogórków, dokładnie ze sobą wymieszać. Zalać ogórki, odstawić w chłodne miejsce na noc. Przełożyć do dziesięciu 0,5 litrowych słoików.
Pasteryzować 10-15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz