Super przepis jak nie mamy mięsnego sosu do makaronu lub kaszy. U Nas ze schabowym i kaszą gryczaną.
2 duże cebule
1/2 l bulionu
sól pieprz
masło
łyżka śmietany
łyżka mąki
Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na maśle aż się zeszkli. Jak się przypali to zaczynamy od nowa. Wkładamy do garnuszka i zalewamy bulionem. Dusimy aż cebula będzie miękka. W kubeczku mieszamy smietane z odrobiną wody, dodajemy mąkę mieszamy i wlewamy do sos cebulowego.
Do makaronu polecam posypać startym parmezanem.
Kategorie
- Na Obiad
- Impreza
- ciasta
- Domowe
- Szybkie Danie
- Kurczak
- Na Piątek
- Dukan
- Sałatka
- Z serem
- przystawki
- Boże Narodzenie
- Z wołowiny
- makaron
- drożdżowe
- Losoś
- Przetwory
- Ryba
- Jajka
- pieczarki
- Grill
- Sos
- Zupa
- deser
- z makiem
- Indyk
- Naleśniki
- Ryż
- Veggie
- Z resztek:)
- surówka
- Do wyprobowania
- Jak Piec
- Pieczywo
- Pierogi
- Placki
- Porady
- Wyroby
- Z Cielęciny
- Śniadanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz