
czas wykonania: ok 40 min
Składniki:
4-5 opakowan herbatnikow
2 budynie śmietankowe (lepiej nieslodzone , bo ciacho jest słodkie i bez dodatkowego cukru)
1 śniezka
2 małe smietany kremówki (30 lub 36 %)
mleko skondensowane słodzonew puszce lub gotowa masa krówkowa
0,5 l mleka
3/4 kostki masla
czekolada gorzka do posypania
Na spodzie blachy układamy ciasno herbatniki, następnie :
1 warstwa: zalewany herbatniki podgrzaną gotową masa krówkową (wersja dla niecierpliwych


Potem znów herbatniki i
2 warstwa: 2 budynie śmietankowe gotujemy z 0,5 l mleka, jak lekko przestygną ucieramy, miksujemy z kostka masla-powstały krem rozsmarowujemy na herbatniki, potem na krem znów herbatniki i :
3 wartwa:śnieżkę w proszku ubijamy z dwoma smietanami kremówkami( ja jeszcze dodaje do masy wiórki gorzkiej czekolady i duzo sypie jej na wierzch)
Do lodowki na 2 godz i .. smacznego!!! ale najlepiej smakuje jak postoi w lodówce noc.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz