środa, 5 grudnia 2007

Pierś kurczaka w sosie curry


Składniki
2-3 piersi z kurczaka
1 duża cebula
2 lyzki maki
250 g śmietany kremówki
VEGETA
curry wg. uznania.
ewentualnie sól, pieprz do smaku
Przepis
Pierś oczywiście umyć i osuszyc. Pokroić w kostke.
Na tłuszczu zrumienić pokrojoną "byle jak" cebulę. Dodać do tego pierś, przypawić vegetą, ewentualnie solą i ziolami. Chwilke podsmażyć, następnie dadać śmietanę wymieszaną z maka i dodac curry (ok. 1/2 opakowania). Dusić jeszcze ok. 15-20 minut, tak żeby zgęstniało -

Potrawa gotowa. Podawać z zeimniakami, frytkami, ryżem lub makaronem, z jakąś ulubiona zieleninką.
Bardzo bardzo smaczne!!

Brak komentarzy: