Kategorie
- Na Obiad
- Impreza
- ciasta
- Domowe
- Szybkie Danie
- Kurczak
- Na Piątek
- Dukan
- Sałatka
- Z serem
- przystawki
- Boże Narodzenie
- Z wołowiny
- makaron
- drożdżowe
- Losoś
- Przetwory
- Ryba
- Jajka
- pieczarki
- Grill
- Sos
- Zupa
- deser
- z makiem
- Indyk
- Naleśniki
- Ryż
- Veggie
- Z resztek:)
- surówka
- Do wyprobowania
- Jak Piec
- Pieczywo
- Pierogi
- Placki
- Porady
- Wyroby
- Z Cielęciny
- Śniadanie
wtorek, 15 lipca 2008
Rafaello
1. Biszkopt upiec, gdzieś tam na przepisach jest.
2. Masa:
2 szkl. mleka
2 lyzki maki ziemniaczanej
1 kosta masla śmietankowego
0,5 szkl. curku
2,5 paczki malej wiórek
1 cukier waniliowy
Przygotowanie:
Mleko wiórki cukier wanil. i cukier zagotować. Do gotującej się mas5y wlać make ziemniaczana rozprowadzona z mlekiem i ponownie zagotować. Po ostudzeniu wymiksować masło.
3. upieczone ciasto przekroic na dwa placki, wiekszy czescia kremu posmarowac dolny placek, polozyc na niego drugi i na ten wysmarowac reszte kremu. skladniki do masy kokosowej przesmazyc razem, lekko zrumienic, gdy wystygnie wysypac na krem i docisc rekoma.
4 Dekoracja
0.5 paczki wiórek kokosowych 2 lyzki cukru 2 łyżki margaryny prażyć na zloty kolor na patelni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz