wtorek, 15 lipca 2008

Rafaello



1. Biszkopt upiec, gdzieś tam na przepisach jest.
2. Masa:


2 szkl. mleka
2 lyzki maki ziemniaczanej
1 kosta masla śmietankowego
0,5 szkl. curku
2,5 paczki malej wiórek
1 cukier waniliowy

Przygotowanie:
Mleko wiórki cukier wanil. i cukier zagotować. Do gotującej się mas5y wlać make ziemniaczana rozprowadzona z mlekiem i ponownie zagotować. Po ostudzeniu wymiksować masło.

3. upieczone ciasto przekroic na dwa placki, wiekszy czescia kremu posmarowac dolny placek, polozyc na niego drugi i na ten wysmarowac reszte kremu. skladniki do masy kokosowej przesmazyc razem, lekko zrumienic, gdy wystygnie wysypac na krem i docisc rekoma.

4 Dekoracja
0.5 paczki wiórek kokosowych 2 lyzki cukru 2 łyżki margaryny prażyć na zloty kolor na patelni.

Brak komentarzy: