Karkówka z pieczarkami i cebulka
Składniki:
Karkówka 1kg
Pieczarki 1kg
Cebula 1kg
Sos:
Przecier pomidorowy
Magii
Sos sojowy
Vegeta
Troszkę octu
Cukier
Karkówkę kroimy na plastry i przyprawiamy odrobiną soli i Vegetą ( najlepiej żeby tak poleżała kilka h)
Pieczarki myjemy i czyścimy , potem wraz z ogonkami kroimy na dość grube plastry
Cebule - kroimy na grube plasterki i podsmażamy na oleju ( ale nie za mocno)
Do garnka wlewamy troszę wody ( z ½ szklanki) i na to warstwami karkówka cebula pieczarki, karkówka cebula pieczarki…
I gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ( pieczarki puszczą sok wiec nic się nie przypali) aż karkówka będzie miekka.
SOS dolewamy pod koniec gotowania. Wszystko dodajemy do smaku. Ja dodałam tez trochę pieprzu.
Podawać z ziemniaczkami z wody lub pieczonymi.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz