sobota, 27 września 2008

Karkówka z pieczarkami i cebulka

Karkówka z pieczarkami i cebulka

Składniki:

Karkówka 1kg

Pieczarki 1kg

Cebula 1kg

Sos:

Przecier pomidorowy

Magii

Sos sojowy

Vegeta

Troszkę octu

Cukier

Karkówkę kroimy na plastry i przyprawiamy odrobiną soli i Vegetą ( najlepiej żeby tak poleżała kilka h)

Pieczarki myjemy i czyścimy , potem wraz z ogonkami kroimy na dość grube plastry

Cebule - kroimy na grube plasterki i podsmażamy na oleju ( ale nie za mocno)

Do garnka wlewamy troszę wody ( z ½ szklanki) i na to warstwami karkówka cebula pieczarki, karkówka cebula pieczarki…

I gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ( pieczarki puszczą sok wiec nic się nie przypali) aż karkówka będzie miekka.

SOS dolewamy pod koniec gotowania. Wszystko dodajemy do smaku. Ja dodałam tez trochę pieprzu.

Podawać z ziemniaczkami z wody lub pieczonymi.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy: