
1 krotka bagietka (przekrojone na 4 czesci i na pol ale nie do konca) lub 4 duże bulki (przekrojone nie do konca)
0,7 kg wolowiny pokrojonej w kostke mniej wiecej 2 cm x 2 cm grubosc max 0,5 cm
1 szklanka maki
2 lyzki masla
2 lyzki ojeju
1 srednia cebula(tatra)
1 1/2 szkl. wody
kostka rosolowa wolowa
1/3 szk. smietany
troche szczypiorku
sol pieprz papryka slodka
Przygotowanie:
Wolowine przyprawic przyprawami i dodac make wymieszac, Smazyc wolowne z tarta cebula na masle i oleju okolo 6-8min mieszajac od czasu do czasu. Dodac wode i kostke wolowa, gotowac do rozpuszczenia i miekkosci wolowny. Dodac smietane i szczypiorek. Dodac sol pieprz do smaku. Zagotowac. Podawac w bulce lub bagietce, zapieczonej lub nie na patelni:)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz