4 kg malych ogórkow,
1/2 kg cebuli,
5 papryk roznokolorowych
zalewa(oryginalna)
3 szklanki octu,
3 szklanka wody,
4 szklanki cukru,
1 łyżka przyprawy do grila kamis ziele ang, gorczyca,
1 szkl grubej soli rzmieszac w 6 szkl wody zalac pokrojone ogorki i postawic na 3h potem odcedziec wsadzac do słoików warzywa - wszystkie
zalac gorąca zalewa szybko zakrecic i wekowac 10 min
Zalewa v2:
3 szklanki octu,
4 szklanka wody,
3 szklanki cukru,
1 lyzka przyprawy do grilla kamis ziele ang, gorczyca,
Zalewa v3(ja robiłam z tej, zdaje mi się, dla K. dalej za kwaśne):
2 szklanki octu,
4 szklanka wody,
2 szklanki cukru,
1 lyzka przyprawy do grilla kamis ziele ang, gorczyca,
A jeżeli chcesz coś delikatnego to polecam przepis: tylko bez chilli, i z niepełna szklanka oleju:
http://buszujepokuchni.blogspot.com/2011/08/ogorki-z-czosnkiem-i-chilli.html
Z wszystkich sałatek ta powyżej mi najlepiej smakuje.
Kategorie
- Na Obiad
- Impreza
- ciasta
- Domowe
- Szybkie Danie
- Kurczak
- Na Piątek
- Dukan
- Sałatka
- Z serem
- przystawki
- Boże Narodzenie
- Z wołowiny
- makaron
- drożdżowe
- Losoś
- Przetwory
- Ryba
- Jajka
- pieczarki
- Grill
- Sos
- Zupa
- deser
- z makiem
- Indyk
- Naleśniki
- Ryż
- Veggie
- Z resztek:)
- surówka
- Do wyprobowania
- Jak Piec
- Pieczywo
- Pierogi
- Placki
- Porady
- Wyroby
- Z Cielęciny
- Śniadanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz