Szyszki w boczku
Składniki:
-mięso mielone ok 1kg
-wędzony boczek (cienkie plastry) ok 20 plastrów
-czerstwa kajzerka 1x
-2 jajka
-2 małe cebule drobno posiekane
-mleko - namoczyć kajzerki
-zimna woda 1/4szklanki
-sól, pieprz, maggi, 1/2 łyżeczki vegety, magii do smaku
Przygotowanie:
Bułeczki zalać mlekiem i odstawić do namoczenia. mięso wymieszać z cebulą, wodą i przyprawami i bułką namoczną w mleku, formować podłużne kotlety, owijać je plastrem boczku.
Obsmażamy na rumiano na patelni, potem zapiekamy ok 1:15 min w naczyniu żaroodpornym, bez przykrycia.
Kategorie
- Na Obiad
- Impreza
- ciasta
- Domowe
- Szybkie Danie
- Kurczak
- Na Piątek
- Dukan
- Sałatka
- Z serem
- przystawki
- Boże Narodzenie
- Z wołowiny
- makaron
- drożdżowe
- Losoś
- Przetwory
- Ryba
- Jajka
- pieczarki
- Grill
- Sos
- Zupa
- deser
- z makiem
- Indyk
- Naleśniki
- Ryż
- Veggie
- Z resztek:)
- surówka
- Do wyprobowania
- Jak Piec
- Pieczywo
- Pierogi
- Placki
- Porady
- Wyroby
- Z Cielęciny
- Śniadanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz